The Bright Side of the Road

Napos oldal

Napos oldal

Inspiráló blogok és egyéb cuccok

563. nap

2017. április 07. - A Beautiful Loser

A tegnapi, hosszú szünet után keletkezett bejegyzésben igértem, hogy leírom, milyen inspiráló oldalakat olvasgattam/olvasgatok. Nem kell itt valami spirituális pszicho-izékre gondolni, inkább csak gyakorlatias írások, amik pozitív szemlélettel közelítik meg a felvetett problémákat. 

1. Csináld meg! blog 

Cím: http://csinaldmeg.zalaba.eu/

Miről szól: Motiváció, tippek produktivitáshoz, jó szokások kialakításához. Hogyan vigyünk rendszert az életünkbe, úgy, hogy ne őrüljünk bele az időgazdálkodásba?

Idézetek:

Csak a fontos dolgokra fókuszálj, a többit kukázd ki. (...) Ha valami inspirált téged, akkor azonnal lépj akcióba. Nem számít, hogy ha az elején béna vagy, csinálni kell, mert úgy tanulsz, tapasztalsz és fejlődsz."

Ne az idődet akard beosztani.Miért? 

Azért, mert nem a kevés idő a probléma. Az idő sokkal inkább egy kifogás, és Te is tudod, hogy baromira könnyű másra, egy tőlünk kívülálló dologra terelni a figyelmet. Egyszerű azt mondani, hogy “de hát olyan kevés időm van…”, ahelyett, hogy brutális őszinteséggel megvizsgálnád, hogy miért bukod el a kitűzött határidőket.(...)

Oké, de mi a megoldás? Az, hogy elvonatkoztatsz az időtől és nem percekben vagy órákban gondolkozol. Ha időkorlátokat szabsz magadnak, akkor az automatikusan magával fogja hozni a frusztrációt. Tény, hogy bizonyos esetekben a határidő motiváló tud lenni, de nem attól leszel produktívabb, ha minden egyes teendődnél megszabod, hogy mennyi időt fogsz rá szánni. (...)

Ha megszabod, mire mennyi időt fordítasz, akkor nem csak a teljesítménykényszerrel járó rossz érzés fog megjelenni, hanem hajlamos leszel arra, hogy a valóban fontos dolgokat gyorsan összecsapd. Az igazán fontos feladatokba viszont megéri többszörösen belerakni az energiát, mivel így az eredmények is a többszörösére fognak nőni.

2. Minner blog

Cím: minner.hu

Miről szól: Vállalkozásötletek, inspiráló sztorik, hogyan kezd bele valamibe a semmiből, diy vállalkozás, marketingelési ötletek stb.

Itt igazából nem tudnék kiemelni ütős idézeteket, rengeteg ötlet és gyakorlati tanács van arra, hogy hogyan kezdj kicsiben, munka mellett stb. bármiféle vállalkozásba. 
Ez egy jó összefoglaló cikk: http://www.minner.hu/mar-minden-adott-ahhoz-hogy-szabadon-dolgozhass-es-brutal-sokat-keress-ezt-a-listat-nezd/

3. She Explores

Címhttp://she-explores.com/

Miről szól: Ez nem egy ilyen életmőd-tanácsadó/bölcsességes oldal igazából, hanem olyan csajszikról szól, akik egyedül/párral/kutyával/egyéb lényekkel utazgatnak a világban fel alá. 

Idézet: 

Out here, I’m happiest when I’m driving by myself. When the wheels of my truck spin wildly from their axles to take me far beyond the invisible borders of the city. I love when the road comes bursting alive, as when a child lights up in the presence of toys, or ice cream.

Yes: there’s something to being away from home that feels most like home. That sustained state of going that connects what I leave behind to a terminus at which I’ve not yet arrived. There is the sense of in between-ness that makes me feel the most complete; that it is in this placeless-ness that the world jumps into my arms. (innen)

 

4. Cuki instagram oldalak

Ezekről itt írtam egy összefoglalót: http://dogventure.hu/2017/03/13/a-legjobb-kutyas-instagram-oldalak-kalandvagyo-gazdiknak/

5. Egyéb outdoor- és utazós oldalak

https://www.facebook.com/repjegyportal/
https://www.facebook.com/kirandulastippek/
https://www.facebook.com/Openroadz0/ 
http://lizzard.kocz.hu/
https://www.tekeregj.hu/

Na most ennyi jutott eszembe, folyt. köv. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverlinings.blog.hu/api/trackback/id/tr2512408145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haviegyfozes.hu · www.haviegyfozes.hu 2017.07.11. 12:43:34

Köszönöm szépen!
Párat már ismertem, de néhányat még nem, de most azokat az oldalakat is megnézem! :)
süti beállítások módosítása